Цвети Пиронкова няма търпение да играе с Маги Малеева



02-02-2011 14:31 | Станко Димов

Националният отбор на България започва тазгодишното си участие за "Фед Къп" срещу корав съперник - Полша. Първа на корта по всяка вероятност ще излезе втората ни ракета Елица Костова, която ще премери сили с Магда Линет (№171 в ранглистата).

 

След техния двубой на корта ще стане горещо. Една срещу друга ще се изправят най-добрите състезателки на двете страни - Цветана Пиронкова и Агниешка Радванска. Историята показва, че 10-ата в света Радванска е сред най-неудобните противници на Цвети.

 

От изиграни седем двубоя нашето момиче може да се похвали едва с една победа, записана преди 4 години в Париж. От тогава за жалост Агниешка е безпощадна, като неизменно печели двубоите с българката, при това на всички настилки.


"Срещу Радванска трябва да се въоръжа с изключително търпение, защото тя е много постоянен играч. Общо взето не прави никакви грешки. От там нататък трябва да си направя сметката как ще играя, но смятам като изляза на корта, това да се установи на момента", коментира Пиронкова пред Gong.bg.


"Разбира се, че съм готова да прекъсна негативната серия. Аз във всеки мач излизам, както се казва – на чисто. Мач с мач не си прилича и би било глупаво да ги сравнявам", каза още първата ни ракета при дамите.


Не по-малко интригуващ се очаква да бъде мачът на двойки. Причината е ясна - повторното завръщане на корта на Маги Малеева, която ще си партнира именно с Цвети. "Нямам търпение да играя с Маги, много се вълнувам," сподели още Цвети.

Снощи бе официалната вечеря на 15-те тима в І група на зона Европа-Африка. Повечето тимове спазиха дрес-кода и бяха в еднакви облекла. Нашите дами заложиха на сиво и розово.

Очаквано най-голям интерес имаше към тима на домакините от Израел с 11-ата Шахар Пеер. Лидерката в световната ранглиста Каролина Вожняцки пък бе в гащеризон с долнище като шалвар, който леко прозираше на женствените й форми.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини