И Вавринка напусна рано Куинс Клъб



20-06-2017 18:31 | Станко Димов

Поставеният под №2 в основната схема Стан Вавринка отпадна още на старта на турнира на тревни кортове в Куинс Клъб, Лондон, който е от категория АТР 500. Швейцарецът отстъпи с 6:7 (4), 5:7 пред един от най-добрите специалисти на тази настилка и финалист в турнира от 2014 Фелисиано Лопес.  

За швейцареца това беше първи двубой след финала на „Ролан Гарос”, където загуби с 0:3 сета от Рафаел Надал. От своя страна Лопес път натрупа сериозен опит на тревни кортове и миналата седмица игра финал в Щутгарт, където отстъпи в спора за трофея пред Люка Пуй.

В първия сет Лопес и Вавринка сервираха на висота и до точки за пробив не се стигна. В тайбрека испанецът се наложи със 7:4 и откри резултата. По сходен начин се развиваше и втората част. Сервирайки при 5:6 обаче Вавринка допусна пробив и отпадна.

По-рано през деня надпреварата в Куинс напусна и миналогодишният финалист и поставен под №3 в схемата Милош Раонич. Канадецът беше победен от участващия с „уайлд кард” Танаси Кокинакис.

Раонич и Вавринка бяха сред възможните съперници на Григор Димитров, съответно на четвъртфиналите и полуфиналите. В момента единственият поставен, който остава в играта в частта на Григор е Томаш Бердих (№7).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини