Мъри: Разочарован съм, съперникът игра по-добре



21-06-2017 08:41 | Николай Драганов

Световният №1 Анди Мъри преживя ново разочарование през сезон 2017, губейки още в първи кръг на турнира от сериите ATP 500 в Куинс. Актуалният носител на трофея беше отстранен в два сета от "щастливия губещ" от квалификациите Джордан Томпсън слд 6:7(4), 2:6 в отделните части.


"Той игра по-добре от мен", призна Мъри. "Движе се добре и сервира добре... двете най-важни неща на трева. Доста хора има проблеми с движението, но той е бърз. Ако се сервираш добре, получаваш и лесните точки. Това може да направи ситуацията трудна", добави британецът.


По думите му, първият сет е бил оспорван и решен от няколко мига на невнимание в тайбрека. "Направих някои грешки в средата на тайбрека, което беше подарък за него. Това не беше много добър период в мача за мен. Не създадох шансове, не връщах много добре. А той сервираше отлично, сервираше наистина добре", откровен бе Анди.


Това е първа загуба за него в първи кръг на тази надпревара от 2006 година насам. Мъри е печелил турнира пет пъти - повече от всеки друг играч в историята. Той обаче не успя да повтори представянето си от "Ролан Гарос", когато може би за първи път през сезона приличаше на тенисиста, който достигна до №1 в света през втората половина на миналата година.


"Голямо разочоравание, със сигурност. Ясно е, че този турнир ми е давал отлична подготовка в миналото и когато съм се представял добре тук, Уимбълдън също е минавал добре. Очевидно това не е идеалното развитие, но и други играчи са влизали в Уимбълдън без да спечелят много мачове. Но определено щеше да ми помогне да натрупам малко повече мачове", призна детронираният шампион.


Той пропусна сериозна възможност да затвърди част от преднината си на върха в ранглистата, а при неуспех и на Уимбълдън почти сигурно скоро ще изгуби мястото си като №1 за сметка на Надал. 


На другият полюс беше 23-годишният Томпсън, който никога досега не беше печелил мач на трева в турнир от ATP тура, губейки всичките си четири мача преди това. Той дори не беше в основната схема при жребия, тъй като отстъпи във втори кръг на квалификациите на Жереми Шарди, но имаше късмет с оттеглянето на Алиаз Бедене, който трябваше да е съперника на Мъри.


"Играх наистина добре. Сервирах страхотно. Спечелих доста лесни точки. Това ми даде шанс в разиграванията и не направих много грешки. Да, определено един добър ден", заяви щастливият победител. Запитан дали това е най-голямата му победа, австралиецът отговори утвърдително. "Определено, да победиш световния №1 и шампион от Големия шлем, да го победиш на тревата в Куинс, да - това със сигурност е най-голямата ми победа".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини