Кокинакис: Най-голямата ми победа, а мислех за отказване



21-06-2017 09:25 | Николай Драганов

21-годишният австралиец Танаси Кокинакис записа една от най-големите си победи, отстранявайки миналогодишният финалист Милош Раонич в първи кръг на турнира от сериите ATP 500 в Куинс.


"Това е нещо голямо. Най-голямата победа в кариерата ми. Да го сторя толкова скоро, след като се завърнах след дълга пауза, това ми вдъхва голяма увереност", заяви Кокинакис.


"Но всеки мач е различен. Тренировките са много различни от официалните двубои. Тренирах наистина много добре, а когато излязох на корта днес бях по-нервен от всякога. Първите ми няколко форхенда бяха ужасни. Казах си: Боже, това отново е зле. За щастие сервисът ми ми помогна, успях да спечеля важните точки във важните победи, така че направих нещо голямо", добави световният №698, който беше в Топ 70 преди контузиите.


"Очевидно големият проблем беше с рамото", обясни австралиецът, който трябваше да се справя с куп здравословни проблеми и призна, че дори е помислял за прекратяване на кариерата. Той изброи всички проблеми, които е преживял и се запита какво ли ще бъде, когато е на 30. 


"Сериозно се замислях за отказване. Обикновено не взимам емоционални решения, но преди няколко седмици в подготовката за "Ролан Гарос" чупех ракети всеки ден. Тренирах добре, но после не успявах да го сторя в мачовете. Не се чувствах уверен, чувствах как някои от проблемите ми все още ме тормозят, просто не чувствах добре играта си", добави Кокинакис, който благодари на своето семейство и екипа си за подкрепата в тези периоди.


"Днес просто не намерих своя път. Имах повече възможности, отколкото ми бяха необходими, но просто не бях ефикасен в тези моменти", заяви от своя страна поставеният под №3 в схемата Милои Раонич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини