Уимбълдън награди Томи Хаас с "уайлд кард"



Уимбълдън награди Томи Хаас с
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
21-06-2017 15:54 | Tennis24.bg

Германският ветеран Томи Хаас и шампионът при юношите за 2016 година Денис Шаповалов получиха "уайлд кард" за Уимбълдън.

За 39-годишния Хаас, който е бивш номер 2 в световната ранглиста, това ще бъде последно участие в най-престижния турнир на трева. Хаас игра за пръв път на Уимбълдън преди 20 години, а през 2009 година достигна до полуфиналите, където бе победен от Роджър Федерер.

За Шаповалов, номер 193 в световната ранглиста, това ще бъде първо участие в мъжката схема. 18-годишният канадец се прочу в началото на годината, когато по време на мач от турнира за купа "Дейвис" уцели с топката съдията Арно Габаш в окото, недоволен от развитието на мача си с британеца Кайл Едмънд.

При жените "уайлд кард" за основната схема получиха бившата шампионка при девойките Лора Робсън (Великобритания), както и сънародничката ѝ Хедър Уотсън. Организаторите раздадоха по пет "уайлд карда" за турнира при мъжете и при жените, като на по-късен етап ще бъдат включени по още трима състезатели в двете надпревари.

"Уайлд кард" за основната схема получиха още британците Брайдън Клайн, Камерън Нори и Джеймс Уорд, докато при жените това са британките Кейти Болдър и Наоми Броуди, както и казахстанската Зарина Дияс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини