Гришо пред сайта на Уимбълдън: Чакам всеки мач с нетърпение



22-06-2017 11:18 | Николай Драганов

Григор Димитров е бивш шампион при юношите на Уимбълдън, а през 2014-та година достигна до полуфинал и при мъжете. Гришо вече има във витрината си трофей от турнира в Куинс, спечелен през същата тази година, а отдавна в средите на тениса представянето на тази надпревара се счита за показателно относно формата на съответния играч и шансовете му в "Ол Инглънд Клъб".


Това поставя акцент на вниманието върху Гришо, като от играта и резултатите му преди Уимбълдън изглежда са заинтригувани и самите организатори на може би най-престижния турнир от Големия шлем. Доказателство за това е факта, че на официлния сайт на Уимбълдън снощи след победата над Бенето излезе статия, посветена на българина


"Поставените продължават да отпадат в Куинс, но Григор Димитров не обръща внимание на това. Полуфиналистът от Уимбълдън 2014 е един от двамата бивши шампиони, останали в схемата в Куинс, след като успя да обърне от сет пасив Жулиев Бенето. Само той, Марин Чилич и Томаш Бердих останаха поставените играчи в турнира", пише журналистът Майкъл Бийти. 


"Преминавайки през Райън Харисън в първия ден, Димитров призна, че това далеч не е било най-доброто му представяне. Той започна мача с Бенето три двойни грешки в първия гейм, като по този начин му даде инициативата. В други времена подобно начало би задало тона на целия мач, но българинът е помъдрял след пробива си през 2014 година и успя да намери начин да победи, когато трябваше", пише още в сайта на Уимбълдън


"Наслаждавам се на процеса. Развълнуван съм всеки ден да излизам на кортовете, дори само това е много ценно за мен. Ако не се случи сега, знам, че в дългосрочен план нещата ще се наредят в моя полза", заявява Гришо пред изданието.


Авторът прави още един паралел с 2014 година - тогава, както и сега, Гришо пристига в Куинс с две спечелени титли през сезона и ранкинг, който го доближава до Топ 10. Сайтът припомня, че Гришо е достигнал до полуфинал на Australian Open, където загуби от Надал в петсетова битка, а през 2014 също допуска поражение от Рафа, само че по-лесно и на четвъртфиналите. През изданието Димитров отрича да прави подобни паралели и отчита, че се интересува само от едно: да достигне финалите на ATP в Лондон през ноември.


"Не сравнявам турнирите от миналото и настоящето. Целта е да се чувствам добре всяка седмица. Всички знаем колко е трудно да се опитваш да се състезаваш седмица след седмица, особено на нивото, на което са играчите днес. Всички играят много добре", добавя Гришо.


"Мисля, че подобрявам играта си, което е целта. В Австралия, в първите мачове, не мисля, че играх много добре, но с всеки следващ мач нивото ми се покачваше. Растеше и увереността ми. Като цяло играта ми просто ставаше по-добра с всеки следващ двубой. Опитвам се да правя това на всеки турнир. Така че, в момента просто очаквам с нетърпение всеки следващ мач", коментира българинът.


Димитров може и да не обича сравненията, но той определено е научил уроците си от успеха през 2014 година и по-конкетно от трудностите, които е срещнал в опитите си да повтори това представяне в следващите два сезона, подчертава Wimbledon.com.


"В някакъв смисъл бях яхнал вълната и не бях наистина подготвен, за да поддържам това ниво. Костваше ми доста физически и психически усилия, а когато се завърнах на следващата година, просто не намерих начин да стартирам добре. Имах и някои други промени извън корта. Да, има тежки моменти, но мисля, че съм по-силен след тяхното преодоляване. Така че съм горд от себе си, горд от своя отбор, от хората около мен и приятелите ми. Това е нещо, което не искам да забравям", споделя Гришо.


Майкъл Бийти още веднъж припомня, че Димитров и Чилич са единствените двама играчи, които знаят какво е да вдигнеш трофея в Куинс и все още са в тазгодишната надпревара. Но българинът не отдава твърде голямо значение на отпадането на фаворитите.


"Не мисля, че трябва да си правим твърде крайни изводи. Вярвам, че всички тези играчи, които сега отпаднаха, ще бъдат още по-мотивирани, когато започне Уимбълдън. Ще имат и няколко допълнителни дни извън корта, които да посветят на възстановяване и тренировки, да поработят върху определени неща", завършва Димитров. 
Неговият следващ съперник ще бъде излъчен от двубоя между младоците от Австралия и Русия Танаси Кокинакис и Данийл Медведев, които играят днес следобед. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини