Седем българи ще участват на Уимбълдън



24-06-2017 10:18 | Любомир Тодоров

Общо седем са тенисистите, които ще представят България на турнира от Големия шлем Уимбълдън, чиято основна схема започва на 3 юли.


Григор Димитров ще бъде сред поставените в "Ол Инглънд клъб" в Лондон. Той е полуфиналист в турнира през 2014 година и юношески шампион от 2008-а. Цветана Пиронкова, която пък игра полуфинал на Уимбълдън през 2010-а, също започва в основната схема.


Жребият ще се тегли на 30 юни, петък. Само за мястото сред най-добрите 128 се полага 35 000 британски лири. Шампионите ще получат чекове за по 2,2 милиона паунда.


Магдалена Малеева за трета поредна година ще участва в турнира на легендите. През 2015 година тя спечели титлата в дует с австралийката Рене Стъбс.


Останалите българки ще стартират от квалификациите. При жените Виктория Томова, Елица Костова и Изабелла Шиникова започват участието си във вторник, 27 юни, на кортовете в Роухемптън. Отпадналите в първи кръг вземат по 4375 паунда.


При девойките дебют на Уимбълдън ще направи Гергана Топалова, която също ще играе в пресявките. Пловдивчанката ще подгрее за турнира от Шлема с участие на състезание в Роухемптън от 30 юни.


При юношите Леонид Шейнгезихт в момента е осми извън квалификациите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини