Моя: Надал ще покаже най-доброто на Уимбълдън



Моя: Надал ще покаже най-доброто на Уимбълдън
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
24-06-2017 10:59 | Николай Драганов

След забележителния сезон на клей Рафаел Надал взе решение да пропусне загряващите Уимбълдън турнири. Испанецът в момента се подготвя в Майорка, а в понеделник Рафа вече ще бъде в Лондон. В сряда и петък 10-кратния шампион от "Ролан Гарос" ще изиграе два демонстративни мача в турнир, в който ще вземат участие още Милош Раонич, Жо-Вилфред Цонга, Давид Ферер, Томаш Бердих, Лука Пуй и Томи Хаас.


Един от неговите треньори Карлос Моя коментира решението на Рафа да оттегли заявката си за участие на турнира в Куинс. Според легендарния испанец, целта е Надал да бъде в топ форма за Уимбълдън. 


"Един от важните фактори при решението ни да пропуснем Куинс беше, че разполагаме с тревни кортове тук", заяви от Майорка Моя в интервю за El Espanol.


"Ще да го посъветвам да направи това така или иначе, но възможността да тренира в Майорка улесни нещата. Сезон на клей беше много изморителен, особено психически. Рафа слуша своето тяло, независимо от желанието му да играе. Здравето е най-важното, а той ще отиде на Уимбълдън освежен както физически, така и психически. Всичко това, заедно с характера му на победител и увереността му, гарантират, че ще се представи на най-високо ниво", обясни Моя. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини