Лопес триумфира с титлата в Куинс



25-06-2017 19:32 | Николай Драганов

Фелисиано Лопес триумфира с титлата в турнира от сериите ATP 500 в Куинс след драматична победа над Марин Чилич с 4:6, 7:6(2), 7:6(8) във финалния двубой. 


Това бе едва трета победа за испанеца над Чилич от осем двубоя помежду им, но дойде в най-точния момент - при второто достигане до финал в Куинс за Лопес. Той стори това и през 2014-та година, но бе спрян от Григор Димитров в луд мач с три тайбрека, в който Димитров успя да обърне резултата. 


Тази година испанецът взе реванш от Гришо на полуфиналите, а в мача за титлата съдбата му се реваншира и този път той измъкна два тайбрека, след като бе загубил първия сет. Чилич пък не успя да повтори успеха си от 2012 година, когато вдигна трофея в тази надпревара.


За намиращия се под №32 в ранглистата Фелисиано Лопес това е общо шеста в титла кариерата, първа от категория ATP 500 и трета на трева след успехите в Ийстбърн през 2013-та и 2014-та година. Последният му трофей изобщо пък беше през 2016-та година на червените кортове в Гщаад. 35-годишният Лопес игра финал и преди седмица на тревните кортове в Щутгарт, но отстъпи на Лука Пуй. 


За разлика от 2014 година, когато пропусна мачбол срещу Димитров, днес испанецът спаси такъв при 6:5 точки за Чилич в тайбрека на третия сет. На свой ред хърватинът успя да отрази две шампионски точки за испанеца, но в крайна сметка от третия опит, при 9:8 точки, Чилич загуби подаването си, а с това и титлата. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини