Квитова грабна титлата в Бирмингам



Квитова грабна титлата в Бирмингам
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
26-06-2017 08:12 | Николай Драганов

В едва втория си турнир след възстановяването от контузия в лявата ръка, получена при опит за обир в дома й, бившата №2 в света Петра Квитова се поздрави с титлата. Чехкинята спечели турнира на тревни кортове в Бирмингам след победа с 4:6, 6:3, 6:2 над Ашли Барти.


"Много, много съм щастлива, разбира се. Не очаквах това да се случи във втория ми турнир след завръщането, чувствам се като в приказка", заяви Квитова, която се завърна на корта на "Ролан Гарос".


"Може би ще прозвучи странно, но мисля, че беше добре да изгубя първия сет, така трябваше да се боря за втория и третия. Това ми даде допълнителна увереност, че съм способна да се боря, дори ако загубя първия сет. Сега знам, че все още мога да печеля дълги мачове, което е много важно", каза тя.


Световната №12 наниза 35 уинъра и регистрира само 25 непредизвикани двойни грешки. "Преминах през много тежък период от живота ми, като не ставаше дума за тениса, а за възможността изобщо да бъда жива и здрава, да си движа пръстите правилно и така нататък. Това очевидно е нещо много специално, това е бонус. За това се борих толкова много, за да се завърна и да играя тенис. Винаги съм казвала, че не съм тук просто да играя, а да играя добре и да печеля титли, както днес. Така че, трябва да кажа, че съм горда от себе си", подчерта чехкинята.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини