Иванишевич: Чилич има повече шансове от Мъри и Ноле



27-06-2017 09:00 | Николай Драганов

Бившият шампион от Уимбълдън Горан Иванишевич заяви, че основните фаворити за трофея от тазгодишния Уимбълдън са Рафаел Надал и Роджър Федерер. Хърватинът стига по-далеч и обяви, че ако трябва да подреди фаворитите, Анди Мъри и Новак Джокович ще бъдат съответно на четвърто и пето място, а на трето е неговият сънародник Марин Чилич.


"Той играе много добре на трева, но никой не говори за него. Има играта, въпрос на психическа настройка е как ще се справи с напрежението. Ако продължи да играе агресивно, а той може да го направи, може да бъде много опасен на Уимбълдън. За момента Мъри и моят фаворит №4. Изгубил е увереност. Не удря топката достатъчно добре. Говоря за формата, в която се намират и начина, по който играят. Но кой знае как могат да се обърнат нещата", остави все пак всички врати отворени Иванишевич.


Коментирайки отново актуалният носител на трофея Анди Мъри, хърватинът припомни: "През миналата година той връщаше невероятно, поставяше всеки под напрежение и беше много агресивен. Сега не е точно така - играчите виждат, че могат да го наранят. Това е най-лошото, което може да ти се случи - вече не е недосегаем. Той има две седмици да се подготви, а освен това трябва да се надява на по-добър жребий за първите кръгове, за да натрупа увереност".


"Но не мисля, че някой трябва да бъде притеснен. Той е боец. Ще намери отново своето вдъхновение, своята форма, защото Уимбълдън значи много за него. Начинът, по който игра през миналата година, беше наистина удоволствие за наблюдаване", подчерта хърватинът, който коментира и Рафаел Надал.


"Рафа е психически много силен. В момента, той е най-добрият играч в света. Зависи много от жребия. Бих посочил Надал за фаворит, ако прескочи първата седмица. Може ли да има проблеми в тази първа седмица? Не можем да знаем, вижте какво се случи в последните няколко години. Имаше тежки съперници в първите кръгове. Но той играе невероятно в момента и ще бъде много трудно да бъде победен", завърши Иванишевич

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини