Агаси и Джокович заедно до края на Уимбълдън



27-06-2017 09:26 | Николай Драганов

Новак Джокович ще може да разчита на своя нов треньор Андре Агаси по време на Уимбълдън толкова дълго, колкото сърбинът прецени. 30-годишният Ноле се раздели с дългогодишния си екип преди "Ролан Гарос" и започна да работи с легендарния американец, но Агаси не остана до края на турнира в Париж. Договорките между двамата все още не са публично достояние, а по думите на сърбина нещата просто се случват.


Ноле обаче подчерта, че ще може да разчита на своя треньор по време на целия Уимбълдън. "Той ще бъде в Лондон и ще остане до мен толкова дълго, колкото аз остана в турнира, което са чудесни новини", каза сърбинът пред журналисти в Ийстбърн, където реши да участва преди старта на третия за годината турнир от Големия шлем.


"Очевидно тези осем или девет дни, които прекарахме заедно на "Ролан Гарос", бяха много полезни за мен - за да го опозная, да науча някои неща от него. Разменихме доста опит на корта и извън него, неща, които е научил по време на своята кариера, на които и аз мога да разчитам. Така че да бъде около мен е не просто добре за мен, но и за тениса като цяло. Ще пристигне през уикенда, така че ще бъде наоколо още преди старта на турнира", обясни Ноле.


Преди година Новак Джокович пристигна на Уимбълдън като носител на всички четири трофея от Шлема, но днес сърбинът се намира под №4 в ранглистата, а всички трофеи бяха отнети от ръцете му. "Основите" на този неуспех бяха поставени именно на миналогодишния Уимбълдън, когато беше победен в трети кръг от Сам Куери. Ноле взе решение да изиграе подготвителен турнир преди Уимбълдън за първи път от седем години.


"Тази година знаех, че искам да изиграя един турнир, но реших, че Хале и Куинс са твърде рано за мен. Нямах много мачове през тази година, затова дойдох в Ийстбърн. За мен е прекрасно да посетя ново място, да бъда част от тази надпревара. Вече не изпитвам това усещане много често, защото малко или много имаме еднаква програма", обясни той.


"Не се намирам в най-добрата си форма и съм наясно с това. Но трябва да остана позитивен относно себе си и играта си. Това щеше да се случи рано или късно и аз съм доволен, защото ме накара да си задавам някои въпроси. Нещата се променят: не съм на 20, а на 30 и трябва да се приспособя към това, за да извлека най-доброто от себе си", подчерта Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини