Мъри: Ще опитам да спечеля Уимбълдън за трети път



Мъри: Ще опитам да спечеля Уимбълдън за трети път
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
28-06-2017 10:49 | Николай Драганов

Като представител на Великобритания, за Анди Мъри Уимбълдън определено е по-специален от останалите. Актуалният носител на трофея се превърна в истински герой на Острова, когато за първи път спечели титлата в "Ол Инглънд Клъб".


Днес Мъри е №1 в света и двукратен шампион, а участието му през този сезон е ключово - не само за запазването на лидерската позиция в ранглистата, но и защото е перфектното място да опровергае критиците и да излезе от дупката, в която е изпаднал от началото на 2017-та година с изключение на "Ролан Гарос".


Участието на Уимбълдън се различава и по нещо друго за Анди - това е една от малкото надпревари, при които той спи у дома си, а не в хотели из цял свят. Освен удоволствието да спи на собственото си легло обаче, това е свързано и с повече домашни задължения.


"Очевидно имам възможност да остана у дома. Да видя семейството си и да спя в собственото си легло. Като професионален тенисист, играя из цял свят и много рядко имам възможност да играя и да остана у дома. Но когато се върна за няколко дни, започват домашните ми задължения", разказа Мъри. "Оправям се с прането, изхвърлям боклука, подреждам съдовете. Не готвя, така че готви жена ми, но аз трябва да мия след това", добави той.


На корта обаче, винаги когато стане време за Уимбълдън, Мъри чувства напрежение. "Чувствам напрежението преди турнира всяка година. Определено се чувствах малко различно в първата година, когато се завърнах като шампион. Тогава не играех много добре и защото наскоро бях претърпял операция в гърба. Мисля, че тази година ще се представя по-добре", подчерта британецът.


Напрежението и очакванията обаче могат да действат и благоприятно, тъй като помагат да се концентрираш, заяви той. „Искам да опитам да спечеля Уимбълдън за трети път и имам добър шанс, ако се подготвя добре. Обичам да играя на трева, на тази настилка имам най-големи успехи".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини