Федерер: В началото нямах пари за бизнес класа



30-06-2017 08:50 | Николай Драганов

Днес Роджър Федерер е милионер със 104 милиона долара спечелени от наградни фондове, но ситуацията не винаги е била такава. В началото на своята кариера швейцарецът не е могъл да си позволява билет бизнес класа, разказва той пред Credit Suisse.


"Плащаш за самолетни билети, хотели, храна, треньор. Не е никак лесно, особено като се има предвид, че възможностите на родителите ми никога не са били големи. След това вече започнах да печеля достатъчно, така че да си позволявам билет за бизнес класа. Това е важна инвестиция, защото ти гарантира свежест и възможност да се представиш по-добре", обясни Маестрото.


Но парите никога не са били основното за Роджър. Ето защо пред 2003-та година, след спечелването на първата си титла от Уимбълдън, той основава фондация. "Мислех си: той е в позиция да генерира пари и да накара хората да разберат, че има има проблеми извън тениса", коментира неговият финансов агент Тони Годсик. 


"Беше ясно, че Роджър може да направи разлика. Но той не беше толкова арогантен да си мисли, че може сам да промени света. Знаеше, че ще има нужда от помощта и на други партньори", добави той. Фондацията на Федерер се занимава с деца, които не са имали шанс да се развият самостоятелно. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини