Гилбърт: Мъри изгуби психологическото си надмощие



30-06-2017 10:15 | Николай Драганов

Световният №1 Анди Мъри е изгубил психологическото си предимство над съперниците след тежката първа половина от сезона, счита известният тенис треньор и бивш наставник на британеца Брад Гилбърт. 


Мъри ще влезе в Уимбълдън като поставен под №1 за първи в кариерата си, но макар да спечели трофея през миналата година, едва ли увереността му ще е много голяма, тъй като за последно се провали още в първи кръг на турнира в Куинс, където също беше шампион. 


"Годината определено е объркваща за Мъри. В началото на сезона може би плаща "такса" за физическото натоварване в края на миналата година. Подобно на ситуацията при Федерер преди три или четири години, играчите излизат срещу него с повече вяра", обясни Гилбърт, който все пак отбеляза и позитивите.


"Мисля, че тревата без съмнение е най-добрата му настилка. Движи се брилянтно на тази настилка. Може да се защитава и да връща по-добре от всеки друг. Нямаше кой знае какви постижение преди "Ролан Гарос", но въпреки това достигна до полуфинал. Така че, все още мисля, че на трева той може да стигне далеч. Но съперниците ще играят с подновено самочувствие срещу него", добави Гилбърт.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини