Федерер е готов за дълъг поход на Уимбълдън



30-06-2017 11:05 | Николай Драганов

Роджър Федерер ще стартира битката за рекордната в историята на тениса осма титла от Уимбълдън като един от фаворитите за трофея. Швейцарецът се представи отлично в началото на сезона и успя да спечели Australian Open и титлите от Индиън Уелс и Маями. След това Маестрото реши да пропусне целия сезон на клей, а след завръщането си успя да триумфира на турнира на трева в Хале.


Часове преди жребия за Уимбълдън носителят на 7 трофея, колкото има и Пийт Сампрас, е уверен, че решението му да не играе на "Ролан Гарос" и изобщо на червени кортове през сезона, ще му помогне да се представи по-добре в "Ол Инглънд Клъб".


"Идеята е да бъдеш психически свеж и жаден за игра, особено ако имаш късмета да влезеш във втората седмица на турнира. Не исках да правя никакви компромиси със сезона на трева", обясни за пореден път в последните месеци Федерер.


"Първоначално мислех да си взема седем седмици почивка и след това да играя на клей, но реших да почивам десет седмици. Никога не съм съжалявал. Когато взема едно решение, продължавам напред. Успях да тренирам много на трева", посочи той.


За последно Федерер спечели титлата от любимия си турнир през 2012 година. "Трябва да се фокусирам в мача от първия кръг и да вървя постепенно напред. Ако стигна по-далеч, мисля, че ще извлека много позитиви от решението ми е да пропусна клей сезона", подчерта Маестрото.


Според доста от анализаторите и бившите играчи, именно Федерер е фаворит за трофея с оглед по-слабата форма на Мъри и Джокович и проблемите на Рафа в турнирите на трева в последните години. "Хубаво е, че Джон ме оценява високо, но дали това ми носи няколко спечелени рунда или важни точки", попита Федерер относно твърденията на Джон МакЕнроу, че швейцарецът е фаворит.


"Вижте, в Австралия всичко мина прекрасно, както и мачовете на твърдите кортове като цяло. Нещата се получиха и миналата седмица в Хале. Здрав съм, чувствам се добре и с шансове да стигна далеч. Но има и други играчи, които се чувстват добре, така че няма да ми бъде никак лесно. Те ще имат своите шансове за трофея. Вярвам, че Уимбълдън ще бъде спечелен от един от основните фаворити. Надявам се и аз да бъда някъде там, така че ако Джон смята така, още по-добре", завърши Федерер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини