Жребият за Уимбълдън е факт – Ноле отиде при Федерер



30-06-2017 12:11 | Станко Димов

Шампионът от миналата година и водач в ранглистата Анди Мъри попадна в една половина на основната схема на Уимбълдън с Рафаел Надал. Двубой между двамата е възможен на полуфиналите. Те са в горната половина на схемата, а в долната останаха Новак Джокович и Роджър Федерер.

Ето и възможните осминафинали на Уимбълдън, според ранкинга на тенисистите:

(горна половина)
Анди Мъри – Люка Пуй
Жо-Вилфред Цонга – Стан Вавринка
Рафаел Надал – Жил Мюлер
Кей Нишикори – Марин Чилич

(долна половина)
Милош Раонич – Александър Зверев
Григор Димитров – Роджър Федерер
Доминик Тийм – Томаш Бердих
Гаел Монфис – Новак Джокович

Федерер ще започне в Лондон с двубой срещу Александър Долгополов, след това във втори кръг го очаква Душан Лайович или тенисист от квалификациите. Първият поставен, когото Маестрото може да срещне е Миша Зверев (№27).

Далеч по-благосклонен беше жребият към Надал. Матадора ще играе на старта с австралиеца Джон Милман, след това във втори кръг го очаква Донълд Йънг или Денис Истомин. Първият поставен, когото може да срещне Рафа е Карен Хачанов (№30). Този дуел е възможен в III кръг.

„Късата клечка” изтегли Нован Джокович. Още в трети кръг сърбинът може да премери сили с Хуан Мартин дел Потро. На старта сърбинът ще играе с Мартин Клижан.

Шампионът Анди Мъри ще започне защитата на трофея срещу квалификант или "щастлив губещ". Първият поставен на пътя на шотландеца е Фабио Фонини (№28), като този дуел е възможен в III кръг. Във втори Мъри го очаква Жоао Соуза или Дъстун Браун.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини