Пет тенисистки в борбата за №1 на Уимбълдън



30-06-2017 16:00 | Станко Димов

Уимбълдън винаги е бил специален турнир и мнозина определят именно трофеят от „Ол Ингланд Клъб” за най-ценния в тениса. Тазгодишното издание на надпреварата, конкретно в схемата при дамите, се очаква да предложи невероятна битка, защото освен трофея, залогът ще бъде и първото място в ранглистата.

Сметките показват, че цели 5 тенисистки имат шанс да оглавят ранглистата след Уимбълдън.
Благодарение на победата на Каролина Вожняцки над Симона Халеп в Ийстборн, Ангелик Кербер запази първата позиция до Уимбълдън и ще може да се похвали с общо 34 седмици като №1 в света.  

Тенисистките, които ще имат възможността при определени обстоятелства да вземат първото място от Кербер са Каролина Плишкова, Симона Халеп, Елина Свитолина и Каролина Вожняцки.

На полпозишън е №3 в света Каролина Плишкова, която миналата година отпадна във втория кръг на Уимбълдън. Съответно чехкинята ще има да защитава минимален брой точки и ще може да натрупа към актива си, ако се представи на ниво в Лондон.  

Световната №2 Симона Халеп има да защитава 430 точки от четвъртфинала си на Уимбълдън и 280 от титлата в Букурещ непосредствено след това. Румънката ще трябва отново да достигне минимум до четвъртфиналите, за да съхрани шансовете си да оглави ранглистата.

Миналогодишната финалистка Кербер ще загуби 1300 точки и трябва да достигне поне до полуфинал, за да остане изобщо в борбата за първото място.

Поставените под №4 и №5 Елина Свитолина и Каролина Вожняцки също са в играта. За да стане №1 някоя от двете, тя ще трябва да се надява на титла в Лондон и конкретни резултати на останалите тенисистки, които са в борбата за №1 в света.

Ангелик Кербер и Симона Халеп ще започнат участието си на Уимбълдън 2017 с двубои срещу квалификантки. Плишкова ще има за съперник Евгения Родина, а Вожняцки ще премери сили с Тимеа Бабош. Един от най-очакваните двубои на старта ще бъде този между Елина Свитолина и финалистката от турнира Aegon Classic в Бирмингам Ашли Барти.

Третият за сезона турнир от Големия шлем започва в понеделник, а отсъствието на шампионката от миналата година Серина Уилямс и рускинята Мария Шарапова по никакъв начин няма да отслаби от блясъка му. Напротив, борбата за трофея и №1 в света се очертава да бъде безмилостна.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини