Таблоидите на Острова: Защитата на Мъри е под въпрос заради травма



01-07-2017 08:56 | Николай Драганов

Световният №1 и актуален носител на трофея Анди Мъри има сериозни физически проблеми, които поставят под въпрос защитата на титлата му, пише британският таблоид Daily Mail.

 

Изданието прави този извод на база на петъчната тренировка на британеца, като според авторите им Мъри видимо е изпитвал болки по време на занятието.


Daily Mail прилага снимки, на които Мъри се държи за краката и други, на които се е подпрял до мрежата в разговор с треньорите си. Изданието припомня, че британецът трябваше да вземе участие в два демонстративни мача през седмица, но отказа второто участие заради болки в бедрата. 

 

 

Попитан дали ще бъде готов за понеделник, Мъри отвърна: "Надявам се, това е планът". Гримасите му обаче поставят плана под въпрос, пише таблоидът.

 

Въпреки това, макар и да не е на 100%, според треньора му Иван Лендл, Мъри ще бъде готов за откриващия двубой. Запитан дали е притеснен, Лендл отговори: "Не особено. За разлика от времето преди "Ролан Гарос", сега той удря топката наистина добре. Тренировките преминаха добре, времето беше хубаво, за разлика от миналата година, когато непрекъснато бяхме преследвани от дъжд".


Жребият определи британецът да срещне квалификанта Александър Бублик от Казахстан в първи кръг. Във втори е възможен сблъсък с Дъстин Браун. На четвъртфинал пък е възможен сблъсък със Стан Вавринка, който победи Мъри преди седмици в Париж на полуфиналите. Единственият официален мач на трева за Мъри беше шокиращата му загуба в първи кръг от Джордан Томпсън в Куинс.

 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини