Винъс отива на съд заради фаталната катастрофа



01-07-2017 09:34 | Николай Драганов

Бившата №1 в женския тенис Винъс Уилямс ще бъде изправена на съд заради смъртта на 78-годишният Джером Барсън, загинал в автомобилна катастрофа с участието на тенисистката в началото на юни.


Според полицията Винъс е влязва в кръстовище след преминаване на червен светофар и не е успяла да избегне удара с кола, в която са се возили двама души - жертвата и неговата съпруга. В петък представляващ семейството адвокат е завел дело в окръг Палм Бийч, като ще търси присъда за причинени неимуществени вреди. 


Делото идва само ден, след като доклад на полицията в "Палм Бийч Гардънс", където е станал инцидента, излезе с доклад за случая. Според него Уилямс е причинила катастрофата, която оставя Барсън с множество травми, от които той издъхва на 22 юни.


Адвокат Майкъл Стийнгър обвинява 37-годишната Уилямс, че е пресякла на червено, не е успяла да отстъпи и е причинала катастрофа по невнимание и неправилно шофиране на моторно превозно средство. Той посочва, че жертвата е била в добро здраве, женен от 33 години, с три деца и 13 внучена, с част от които се е готвел да отиде на екскурзия до Дисни.


Съпругата му Линда е "физически и емоционално опустошена", твърди адвокатът. Официално Уилямс твърди, че е минала на зелено, но полицията разполага със свидетелски показания на очевидци, както и на съпругата на пострадалия, че светлината е била червена. 


С писмо до "Асошиейтед прес" от щаба на Уилямс потвърдиха, че въпреки развитието на нещата, тя ще участва в тазгодишното издание на Уимбълдън. Американката е петкратен шампион, а тази година е поставена под №10. В първи кръг тя ще срещне Елизе Мертенс от Белгия.


Късно снощи, около 03:00 часа българско време, Винъс наруши мълчанието с кратко съобщение във Фейсбук. "Сърцето ми е разбито, опустошена съм от този инцидент. Моите най-сърдечни съболезнования към семейството и приятелите на Джером Барсън. Мислите и молитвите ми са с тях", написа американката. 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини