Щепанек, но не Радек, е новият треньор на Бердих



01-07-2017 10:48 | Николай Драганов

Томаш Бердих има нов треньор, а неговото име е Мартин Щепанек. Около месец след раздялата с Горан Иванишевич, чешкият тенисист има треньор, с когото ще работи поне до края на Уимбълдън. След края на турнира Томаш ще реши дали да продължи работата си с Мартин Щепанек до края на сезона.


Мартин Щепанек е бивш №248 в ранглистата на сингъл и №102 на двойки. Двамата вече бяха заедно на турнирите в Щутгарт и Куинс, където Томаш достигна четвъртфинали. 37-годишният бивш играч е работил с Иван Додиг и младият Патрик Рикл.


Томаш Бердих търси възраждане на своята кариера, след като се смъкна до №14 в света, а през септември ще стане на 32 години. Финалистът от Уимбълдън 2010 е бивш №4 в световната ранглиста. В по-голямата част от своята кариера той работи с Томаш Крупа, а през 2015 година се раздели с него и нае Дани Валверду, който днес е треньор на Григор Димитров.


През май 2016 година след турнира в Рим Бердих обяви, че е започнал работа с бившия шампион от Уимбълдън Горан Иванишевич. Чехът все още е на мнение, че най-добрите му дни предстоят: "Искам да спечеля титла от Големия шлем", заяви той през февруари в Ротердам, след като бе победен от Роджър Федерер на Australian Open.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини