Мъри: Готов съм за седем мача



03-07-2017 09:06 | Николай Драганов

Световният №1 Анди Мъри започна днес защитата на своята втора титла от Уимбълдън. Британецът имаше проблеми в последните дни, като изигра само един официален мач на трева на турнира в Куинс, а след това поради контузия не успя да се възползва от демонстративен турнир, за да натрупа още игрова практика. 


Въпреки това Мъри е оптимист, че е в състояние да изиграе седем мача в "Ол Инглънд Клъб". "Ще бъда добре, няма проблем да играя на турнира и да изиграя седем чача. Всичко се случва, когато играеше - играчите се контузват. Но ако се чувствам, както се чувствам в момента, ще бъда доволен и няма да имам с какво да се справям. Ако се наложи, ако бедрото ме заболи, мога да взема обезболяващи. Надявам се това да не се налага", заяви Анди.


"Имам проблеми с бедрото от много млад", обясни Мъри относно твърденията, че контузията може дори да го извади от участие. "Това не е нещо ново за мен. Просто имаше повече болка в последните седмици. Създаваше ми проблеми да се движа при определени удари, да намирам правилната позиция. Затова се нуждаех от почивка, да му дам възможност да се успокои. Прекарах доста време с физиотерапевта, проведохме специални тренировки и в последните дни се чувствам далеч по-добре", обясни световният №1.


"Просто се стараех да мисля позитивно. Опитвах се да взема най-добрите решения, които да ми дадат най-добрите шансове в понеделник. Мисля, че направих точно това", добави Мъри, който пристигна на "Ролан Гарос" в сходна ситуация - слава форма, позагубено самочувствие и дори настинка, която го измъчваше физически. Въпреки това той успя да стигне до полуфиналите.


"Последните дни бяха много добри. Ежедневните тренировки се получиха по-добре. Имах известна пауза в подготовката, но всеки следващ ден се чувствах по-добре. Нещо като на "Ролан Гарос", където не отидох особено добре подготвен, но все пак намерих начин с течение на всеки двубой да си връщам увереността. Надявам се отново да се получи същото", пожела си британецът.


Негов съперник в първи кръг ще бъде младият Александър Бублик, който в момента се намира под №134 в света. "Не съм играл срещу него и не съм го наблюдавал много. Чух някои неща от някои играчи, разменихме реплики на Индиън Уелс. Той е силна личност, не е мълчаливец. От това, което чух, той е доста интересен за наблюдаване на корта, доста нестандартен. Избира много неочаквани удари, много къси топки, миксира играта си, възползва се от шансовете, залага по-често на удари, които повечето играчи биха опитали само на демонстративни турнири. Това е, което чух за него", разказа световният №1.


"Тази вечер ще се опитам да гледам малко видео заедно с отбора ми, за да видим какво можем да очакваме и как да подходим. Да, определено ще бъде интересен мач", сподели Мъри. Той заяви, че не чувства напрежение от това, че трябва да "защитава" титлата си, което не успя да стори през 2014-та след първия си трофея през 2013-та.

 

"Надявам се този път да се справя по-добре, но истината е, че когато веднъж излезеш на корта, не чувстваш, че защитаваш нещо. Просто излизам, за да спечеля турнира. Искам да спечеля Уимбълдън. Може би "защитава" придава малко допълнително напрежение, може би има малко повече нерви, особено тук, където шампионът винаги открива програмата. Но аз съм окей с това, чувствам се доста спокоен в последните дни", настоя британецът.


Анди Мъри заяви, че в момента не мисли за първото място в ранглистата, като това все пак би могло да се случи по-напред в турнира, когато от някой мач зависи директно ранкинга му. "Но не и в момента", категоричен бе той, след което добави, че не очаква да бъде още дълги години на корта. "Искам просто да извлека максималното от всеки турнир, на който участвам. Осъзнаваш това, когато започнеш да остаряваш. Надявам се да играя още пет, шест или седем години, ако е възможно. Но очевидно не знам какво ще се случи", подчерта Мъри, след което коментира случващото се с Роджър Федерер.


"Заради онова, което Федерер прави в момента, което е нещо изключително рядко, доста хора си мислят, че изведнъж всички ще бъдат като него. Не съм много сигурен, че това ще се случи. Затова искам да се уверя, че ще извлека максималното от всички шансове, които ми остават", завърши Анди. Мачът между него и Бублик е първи в програмата днес от 15:00 часа българско време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини