Агаси е оптимист за шансовете на Ноле на Уимбълдън



03-07-2017 10:33 | Николай Драганов

Бившият №1 в света Андре Агаси, който отскоро е треньор на Новак Джокович заяви, че няма да се изненада, ако сърбинът спечели Уимбълдън, въпреки спорната 2017-та година до този момент. 


Лошата форма на Ноле стана причината той да потърси промяна, която дойде именно с назначаването на Агаси за треньор и раздялата с дългогодишния екип на сърбина. Преди дни Джокович спечели в Ийстборн едва втората си титла през сезона.


Американецът обаче отхвърли твърденията, че той има особена роля за този успех. "Не бих казал", отговори Агаси на въпрос дали за шест седмици може да окаже особено влияние. 


"Дали човек като него може да си проправи път да трофея? Разбира се, че може. Разбира се, че това може да се случи. Това е планът, това винаги е бил планът - да ставаш по-добър и да вярваш, че можеш да победиш. Моментът е налице, достатъчно е да надградиш, за да дадеш на своята надежда или цел шанс да се реализира", анализира Агаси.


"Когато видиш някой, постигнал толкова много, който изведнъж според теб сякаш се променя за една нощ, това няма нищо общо с тениса. Става въпрос за вдъхновението, което трябва да намериш отново, за да те зарежда. Умът и сърцето са като банкова сметка - трябва да даваш повече, отколкото искаш да изтеглиш. Ако преминеш тази линия, отиваш към банкрут", метафорично обясни Агаси. 


Носителят на осем титли от Големия шлем, включително и трофея от Уимбълдън през 1992-ра година заяви, че не мисли толкова за представянето на Ноле конкретно на Уимбълдън, колкото за завръщането му в топ форма.


"Не съм толкова заинтересован в представянето му в краткосрочен план. Интересувам се от това той да се завърне към всичко, което може като тенисист. Да направим така, че да го види отново. Изпълнен съм с увереност. Не съм притеснен, че няма да намерим решенията", категоричен бе Агаси.


Първият мач на Ноле на тазгодишния Уимбълдън е срещу словака Мартин Клижан на 4 юли.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини