Кербер: Интересува ме следващият мач, не ранкинга и точките



03-07-2017 11:02 | Николай Драганов

Ангелик Кербер влиза в тазгодишния Уимбълдън като №1 в света и финалист от миналата година. Германката ще се опита да защити своите 1300 точки или дори да спечели повече, ако триумфира с титлата. 


Преди началото на турнира тя заяви, че въпреки слабото си представяне в първата половина на сезона, идва в "Ол Инглънд Клъб" със самочувствие. "Тренирах наистина много здраво в последните седмици. Знам, че ако работиш здраво, ще дойдат и резултатите - но няма да възлагам твърде големи очаквания на Уимбълдън. Пред мен са още големи турнири в следващите месеци", каза тя.


Кербер посочи, че не се интересува толкова от ранкинга, колкото от самата й игра. "Тук съм да играя добър тенис, да се опитам да спечеля всеки следващ мач, но мисля повече за втората част от сезона като цяло. Щастлива съм, че отново играя добър тенис на тренировки. Сега трябва да приложа това и в мачовете", заяви тя.


Германката изигра само един турнир на трева преди Уимбълдън, като отстъпи на четвъртфиналите от Йохана Конта в Ийстборн. "Имах добри мачове, засега съм здрава, беше важно за мен да видя как се чувствам по време на двубой. Беше добро решение да играя в Ийстборн", посочи Ангелик.


"Вече дълго време съм №1. Разбира се, ще се опитам да го запазя, но в крайна сметка съм тук за да играя мач след мач, така че се фокусирам върху следващия двубой, а не върху ранкинга или точките, които имам да защитавам. Не искам да усложнявам нещата, а просто да се фокусирам ден за ден", обобщи тя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини