Надал се завърна на Уимбълдън с победа



03-07-2017 19:31 | Николай Драганов

Рафаел Надал се завърна с победа на Уимбълдън след отличен успех с 6:1, 6:3, 6:2 над австралиеца Джон Милмън в мач от първи кръг. Това беше първи двубой за Рафа след триумфа му на "Ролан Гарос", а благодарение на него испанецът вече изравни постижението си от сезон 2015, когато за последно участва на Уимбълдън и отпадна във втори кръг от Дъстин Браун. През миналия сезон Надал не взе участие в третия за годината турнир от Големия шлем. 


Това бе първи сблъсък между Рафа и намиращият се под №137 в света Милмън, а негов съперник във втори кръг ще бъде Доналд Йънг. Американецът отстрани Денис Истомин след 5:7, 6:4, 6:4, 4:2 и отказване на узбекистанеца. Надал и Йънг имат два двубоя помежду си, като испанецът е победител и двата мача, но двамата никога досега не са срещали на трева.

 

Това бе 44-та победа (среща само 6 загуби) за Надал през 2017-та година и първа крачка в опита му да стигне до трета титла на Уимбълдън в кариерата. До този момент през сезона той успя да спечели трофеите в Монте Карло, Барселона, Мадрид и "Ролан Гарос". За последно Рафа триумфира в "Ол Инглънд Клъб" през 2010-та година, когато победи на финала Томаш Бердих. Година по-късно той загуби на финал от Новак Джокович, а оттогава насам не е прескачал четвърти кръг.

 

Общо в кариерата на Надал днешният успех бе под №850, като по този показател испанецът става едва седмият играч с толкова победи след Джими Конърс, Роджър Федерер, Иван Лендл, Гилермо Вияс, Джон МакЕнроу и Андре Агаси.


Днешният двубой започна отлично за Матадора, който взе още първото подаване на своя съперник в мача, а веднага след това затвърди. В третия гейм Милмън трябваше да спасява четири точки за пробив, но все пак записа един гейм срещу името си. Той обаче се оказа единствен в първия сет, след като въпреки наличието на някои оспорвани разигравания, Надал взе следващите четири гейма за крайното 6:1.


Надал проби за 3:1 във втория сет, но неговият съперник за кратко успя да върне интригата, като на свой ред взе подаването на Рафа минути по-късно за 2:3. Последва обаче нов втори пробив за Надал, а до края на частта испанецът не допусна повече колебания.


Носителят на 10 трофея от "Ролан Гарос" не се отпусна и натисна здраво още на старта на третата част, което му донесе два пробива и преднина от 4:0, преди най-после австралиецът да се разпише. В осмия гейм Мълмън стигна до 15:40 в подаването на Рафа и от втория опит успя да върне един от пробивите. Той обаче нямаше сили за нищо повече в този мач и още в следващия гейм Рафа записа трети пробив, поведе с 5:2, а минути по-късно с гейм на нула затвори мача в своя полза. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини