Щастливият Медведев: Ще помня този ден цял живот



04-07-2017 08:32 | Николай Драганов

Световният №3 Стан Вавринка имаше шанс за кариерен голям шлем и №1 в света при титла на Уимбълдън, но тези мечти бяха попарени още в самото начало на турнира. Швейцарецът беше победен в първи кръг от Данийл Медведев и напуска тазгодишното издание на надпреварата след само 4 изиграни сета. 


Финалистът от "Ролан Гарос" имаше проблеми и с коляното, но отдаде заслуженото на своя съперник. "Не се чувствах по начина, по който исках, но играх срещу страхотен играч. Имах проблеми с коляното още от турнира в Куинс. Това не е нещо ново, имал съм този проблем в миналато, но тревата не е най-добрата настилка за коляното ми. Мислех, че двете седмици между Куинс и Уимбълдън ще бъдат достатъчни, за да отшуми болката, но не бяха. Ще разговярам с докторите и екипа и ще почина колкото е необходимо", заяви Вавринка.


Следващият турнир на швейцареца засега е този в Монреал на 7 август, което означава цял месец за възстановяване. 


Очаквано на другия полюс беше 21-годишният Медведев, който записа първата си победа в турнир от Големия шлем, при това срещу №3 в света и финалист в Париж само преди седмици. "На първо място, това е първата ми победа в Големия шлем. Така че дори да не бях победил Стан, щеше да бъде една от най-големите победи в живота ми. Нямам думи да опиша това. Мисля, че този спомен ще ми остане завинаги", коментира щастливият руснак.


"Чувството да излезеш на този корт е много странно. Изпитваш нещо като страх, стегнат си, но искаш да покажеш най-доброто. Искаш да победиш Стан Вавринка на Централния корт, така че хората да научат повече за теб. Беше нещо специално, не знам как да го опиша", добави Медведев. 


Руснакът се срещна само преди дни с първата ракета на България Григор Димитров, но Гришо успя да се наложи трудно след 6:3, 3:6, 6:3 на четвъртфиналите на турнира в Куинс. Медведев се представя много добре на трева, като успя да достигне четвъртфинал и в Хертонгенбош и Ийстборн, където загуби съответно от Иво Карлович и Новак Джокович. 


В досегашните си две участия в турнир от Големия шлем той загуби в първи кръг, но вече успя да достигне и до първи ATP финал - в Ченай през януари, където отстъпи на Роберто Баутиста Агут. 

 

Във втория кръг Данийл Медвед ще се изправи срещу белгиеца Рубен Бемелманс, надиграл ветерана Томи Хаас в последния му мач на Уимбълдън с 6:2, 3:6, 6:3, 7:5.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини