Мъри: Бях нервен, но като за начало съм доволен



04-07-2017 08:53 | Николай Драганов

Анди Мъри стартира успешно защитата на своята титла от Уимбълдън след победа с 6:1, 6:4, 6:2 над "щастливия губещ" от Казахстан Александър Бублик. Британецът записа 54-та победа в "Ол Инглънд Клъб", където е шампион предз 2013 и 2016-та година. 


"Бях малко нервен сутринта. Не успях да направя толкова, колкото исках в подготовката. Не познавах и съперника, срещу когото излизам. Първи мач в Шлема, винаги има допълнителни нерви. Но след като веднъж излязох, направих ранен пробив и спасих няколко точки, се почувствах добре. Движех се добре по корта, така че за първи мач, като се има предвид как се чувствах преди 5-6 дни, резултатът е много позитивен", коментира световният №1.


В следващия кръг Мъри ще се изправи срещу Дъстин Браун, който успя да надиграе Жоао Соуса от Португалия след 3:6, 7:6(5), 6:4, 6:4. Двамата имат един мач помежду си, а победата е за Мъри, но германецът ще се надява да повтори успеха си от 2015 година, когато именно във втори кръг отстрани Рафаел Надал. 


"Дъстин играе доста повече на мрежата от Бублик. Обича да излиза напред и да прави страхотни удари. Много е интересен за наблюдаване, движи се страхотно. Наистина, наистина страхотен атлет. Освен това е чудесна личност. Винаги е много забавно да го гледаш", коментира британецът следващия си съперник, който от своя страна призна, че Мъри е категоричен фаворит.

 

"Аз мога просто да играя спокойно своята игра. Ако загубя в три сета, никой няма да бъде изненадан. Така че просто ще изляза и ще опитам да дам най-доброто", заяви той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини