Федерер с рекордна победа на Уимбълдън



04-07-2017 19:01 | Любомир Тодоров

Седемкратният победител на Уимбълдън Роджър Федерер от днес е човекът, спечелил най-много мачове на турнира на трева от Големия шлем.

На централния корт в Лондон третият поставен швейцарец се наложи за 44 минути над Александър Долгополов от Украйна с 6:3, 3:0 и отказване на опонента поради контузия в десния глезен. Така Маестрото записа 85-а победа в "Ол Инглънд клъб", с което излезе еднолично начело по този показател, като изпревари Джими Конърс, с когото деляха първата позиция. Освен това той отбеляза и своя ас № 10 000.

В самия двубой 35-годишният Федерер нямаше никакви проблеми. Той направи ранни пробиви и в двата сета и не позволи на съперника изобщо да се опомни, въпреки опитите за надиграване на Долгополов.

"Беше страхотно да се върна на Централния корт! Беше важно да започна добре в турнира и съм отлично самочувствие за следващите мачове. Искам да подобря постижението си от миналата година, когато спрях на полуфинала. Рекордът ме радва, но бих искал да го гарнирам и с една титла в края на следващата седмица", коментира Роджър след мача.

Във втори кръг рекордьорът по титли от Големия шлем очаква победителя от срещата Душан Лайович - Стефанос Циципас.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини