Григор Димитров започна с чиста победа



04-07-2017 21:04 | Станко Димов

Григор Димитров започна с чиста победа участието си на Уимбълдън 2017. Най-добрият български тенисист се наложи със 7:6 (4), 6:2, 6:2 над Диего Шварцман (Аржентина) след час и 50 минути игра на Корт №12. Това беше трети дуел между двамата, а българинът постигна втори пореден успех.

Въпреки изразителния резултат, двубоят беше изключително равностоен и особено в първия сет Димитров изпитваше известни затруднения. Българинът първоначално започна силно и поведе с 3:0, но допусна изравняване – 3:3. В края на сета Шварцман проби за 6:5 и сервира за затваряне на първата част. С пробив в последния момент обаче Григор се добра до тайбрек, в който се наложи със 7:4 точки.

Срещата продължи да бъде равностойна и в първите 4 гейма на втората част, след които българинът успя да наложи контрол и разколеба Шварцман. Григор приключи мача с 32 печеливши удара (9 аса) и 26 непредизвикани грешки (10 двойни). От своя страна Шварцман се отчете със 7 уинъра (2 аса) и 18 грешки (3 двойни).  

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

Във втория кръг Димитров ще се изправи срещу ветерана от Кипър Маркос Багдатис. В преките двубои българинът води със 7:1 победи, като единствената му загуба е от сезон 2012, когато двамата отново се срещнаха във втория кръг на Уимбълдън, а Димитров се отказа във втория сет. Двубоят им по програма трябва да се изиграе в четвъртък.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини