Федерер: За играчите извън "Голямата четворка" е много трудно тук



Федерер: За играчите извън
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
05-07-2017 08:49 | Николай Драганов

Седемкратният шампион от Уимбълдън Роджър Федерер излезле еднолично начело по брой победи в турнира след като в двубой от първи кръг в тазгодишното издание на надпреварата надигра Александър Долгополов. До този момент швейцарецът делеше първото място с Джими Конърс, а рекордният успех дойде след 6:3, 3:0 и отказване на украинеца.


Маестрото успя да наниже десет аса, с което общият му брой директни точки от начален удар станаха 10 004. Така той стана едва третия играч след Горан Иванишевич и Иво Карлович, който има над 10 000 аса в кариерата си от 1991 година насам, когато ATP започва да води тази статистика.


Като се започне от 2003-та година, когато трофеят беше спечелен именно от Федерер, членове на "Голямата четворка" във всеки един случай до днес триумфират на Уимбълдън. Запитан относно тази доминация, Роджър отговори: "Това е въпрос на психика, физическо състояние, справяне с напрежението, и разбира се - талант. Вземете всичко това и ще бъде трудно някой да ни победите. Дори някой да успее да победи един от нас, може би няма да успее със следващия".


"Освен това сме много различни", продължи Федерер. "Вземете мен и Рафа, Новак - играем много различно един от друг. За един играч да премине през нас тримата е невероятно трудно. Ако сте по-ниско в ранкинга, може би именно това ще ви се наложи, за да спечелите турнира. Изглежда наистина сложно", разясни той.


Относно отказването на своя съперник, Роджър коментира: "Ако чувстваш, че става по-зле и се нараняваш, винаги е по-добре да спреш. Въпросът винаги е дали изобщо трябва да стартираш мача? Това винаги може да каже единствено самият играч. Надяваш че, биха дали своето място на друг, дори да заслужават да са там, щом тялото им ги е предало".


"Съжалявам за хората по трибуните. Те са тук, за да гледат хубав тенис. Поне видяха, че ние с Новак се опитахме да дадем най-доброто. Другите момчета поне се опитаха. Жалко е, че днес се получи така", подчерта Маестрото. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини