Григор Димитров води убедително на Багдатис, но ... (превю)



06-07-2017 05:40 | Станко Димов

Григор Димитров ще се изправи срещу Маркос Багдатис в четвъртък в двубой от втория кръг на Уимбълдън. 26-годишният българин и 32-годишният кипърец се познават отлично, като до момента са се срещали 8 пъти на корта.

Българинът води убедително със  7:1 победи, но единствената му загуба е именно на тревните кортове на Уимбълдън през 2012, когато при 7:5, 4:1 за Багдатис Гришо се отказа. Последният им мач също завърши с отказване. Той беше на „Мастърс 1000” турнира в Париж в края на миналия сезон, а Багдатис издържа само един сет на корта.

Като оставим на страна тези два двубоя, в 4 от останалите 6 случая мачът между Григор и Маркос е навлизал в пълния си формат от сетове.

Водещите световни букмейкърски къщи дават сериозно предимство на Григор Димитров. Ставката за успех на българина е около 1.15, а тази на Багдатис – над 5.00.

Ако прогнозите се окажат верни и победата е на сметката на Димитров, то българинът за четвърти пореден сезон ще достигне до III кръг в турнира. През 2014-а той игра полуфинал, където беше спрян от бъдещия шампион Новак Джокович. Последните две години Григор отпада в III кръг (съответно от Ришар Гаске и Стийв Джонсън).

Маркос Багдатис също има достойна история в турнира. Той е полуфиналист от 2006-та, неговата най-силна година в Тура, а също така е достигал до четвъртфинал (2007) и осминафинал (2008). Роденият в Лимасол тенисист обаче не е прескачал първата седмица в Лондон от 9 години.

Победителят от двубоя Димитров – Багдатис ще срещне в III кръг спечелилия дуела Джон Иснър (САЩ, №23) – Дуди Села (Израел).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини