Надал отново е безпогрешен



05-07-2017 22:50 | Любомир Тодоров

Двукратният победител от Уимбълдън Рафаел Надал стигна с лекота до третия кръг на турнира тази година.

Четвъртият поставен испанец спечели дербито на левичарите срещу американеца Доналд Йънг с 6:4, 6:2, 7:5 на централния корт в "Ол Инглънд клъб" след повече от 2 часа игра. Така той записа девети пореден трисетов мач без загубена част.

Рафа проби в откриващия гейм. Това беше единствената точка за пробив в сета и юношеският шампион в Лондон Йънг трябваше да отстъпи в него. Първата част продължи 38 минути.

По абсолютно същия начин Надал направи брейк в първия гейм и на следващия сет. Рафа сервираше отлично и не даваше никакъв шанс на съперника, а вместо това проби и за 4:1, когато имаше цели пет възможности. Десеткратният шампион от "Ролан Гарос" сервираше за частта при 5:2. Надал изпусна два сетбола, а след това Йънг стигна до първата си точка за пробив. Испанецът я неутрализира, а после реализира следващата си възможност, когато съперникът прати волето в мрежата.

За разнообразие 27-годишният янки спечели подаването в откриващия гейм на заключителната част. Надал взе своето, като проби за 4:3. При 5:4 той сервираше за място в третия кръг на Уимбълдън. Йънг стигна до точка за връщане на брейка, но Рафа я отрази с добър сервис. При следващата възможност обаче американецът успя с помощта на мрежата. В следващия гейм след двойна грешка на тенисиста от Чикаго съперникът му стигна до две възможности за нов пробив и реализира първата с форхенд уинър. След това нямаше пощада. Надал поведе с 40:0 и всичко свърши при първия му мачбол.

Следващият му съперник е №30 в схемата Карен Хачанов. Руснакът отстрани левичаря Тиаго Монтейро от Бразилия с 3:6, 7:6(5), 7:6(3), 7:5.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини