Халеп и Остапенко по план, Квитова отпадна



06-07-2017 08:12 | Николай Драганов

Световната №2 Симона Халеп се класира за трети кръг на Уимбълдън след победа със 7:5, 6:4 над Беатриц Хадад Мая. Румънкатата все още не е загубила сет в тазгодишното издание на третия за годината турнир от Големия шлем, макар че бе сериозно затруднена от 97-ма в света бразилска левичар. 


Финалистката от "Ролан Гарос" изоставаше с 0:3 в първия сет, но успя да изравни, само за да допусне нов пробив в осмия гейм. Така при 5:3 Хадад Мая сервираше за сета, но не издържа на напрежението и пробивът отново бе върнат, а до края на частта Халеп взе още три поредни гейма за крайното 7:5 в своя полза. В четвъртия гейм на втората част румънката спаси цели четири точки за пробив, а в петия на три пъти това трябваше да стори бразилката. В крайна сметка при 3:3 Халеп стигна до пробив на 0, който се оказа ключов, като докрая втората в света не изгуби нов гейм и стигна до краен успех.


Макар и да загуби отново сет, напред продължава и шампионката от Париж Йелена Остапенко. Латвийката се наложи трудно над Франсоа Абанда от Канада след 4:6, 7:6(4), 6:3. Намиращата се под №13 Остапенко първа проби в първия сет, но веднага след това загуби четири поредни гейма. Пробивът пасив бе върнат за 4:5, но сервирайки за изравяване тя допусна трети пробив, а това и костваше първата част.

 

Двете си размениха по два пробива във втория сет, а в тайбрека Остапенко издържа на напрежението, макар първа да допусна минибрейк и успя да го спечели след 7:4 точки. Решителната трета част също не започна добре за латвийката - пробив и пасив от 0:2, но резулатът бързо бе изравнен в следващите минути. При 4:3 Остапенко стигна до 0:40 в подаването на съперничката, която спаси първите два скрити мачбола, но при третия латвийката стигна до пробив, а малко след това затвърди победата си.


Уимбълдън 2017 приключи за двукратната шампионка Петра Квитова, която допусна поражение от 95-тата в света Мадисън Бренгъл след 3:6, 6:1, 2:6. Напред въпреки проблемите в личния живот продължава Винъс Уилямс, която се наложи с 4:6, 6:4, 6:1 над Киан Ван. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини