Надал: Не мисля за схемата, а само за следващия ден



Надал: Не мисля за схемата, а само за следващия ден
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
06-07-2017 09:21 | Николай Драганов

Рафаел Надал изглеждаше до голяма степен като двукратен шампион от Уимбълдън в първите си два мача от тазгодишното издание на турнира. Испанецът вече има девет поредни мача от Големия шлем, спечелени в три сета, след като триумфира на "Ролан Гарос" без да загуби сет, а в първите си два мача в "Ол Инглънд Клъб" срещу Джон Милмън и Доналд Йънг също спечели с 3:0.


"Мисля, че изиграх солиден мач. Сервирах добре. Вярно е, че в края на третия сет сервирах малко по-зле. Но като цяло, съм щастлив - играх добре", заяви Рафа след победата над Йънг.


Ранните отпадания преследват Надал от няколко години насам. Той загуби от 102-рия в света Дъстин Браун през 2015-та, от №144 Ник Кириос през 2014-та, №135 Стив Дарси през 2013 и от №100 Лукаш Росол през 2012. Но срещу юношеският шампион от 2007 испанецът не допусна изненади. 


"Мисля, че правя правилните неща. Чувствам, че играя добре. Сега съм изправен пред тежък съперник в лицето на Карен Хачанов. Ще бъде тежък мач за мен. Надявам се да съм готов и да продължа да се представям добре", каза Надал относно следващия си съперник, който дебютира на Уимбълдън през този сезон, но се представи силно в сезона на трева преди това, като достигна до полуфинал в Хале, загубен от Роджър Федерер.


"Не зная колко далеч мога да стигна, но наистина не мисля за това в момента. Единственото, за което мисля, е че днес спечелих още един мач на Уимбълдън. Това означава много за мен. Щастлив съм, че утре имам ден за тренировка, а на следващия ден нов мач. Това е всичко. Това е моят път и просто се опитвам да го следвам", сподели Рафа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини