Рутинна победа за Джокович



06-07-2017 16:54 | Станко Димов

Новак Джокович се класира с лекота за третия кръг на Уимбълдън, след като се справи с 3:0 сета с чеха Адам Павлашек. Срещата продължи едва час и половина, а в отделните части Ноле се наложи с 6:2, 6:2, 6:1.

Това беше и първият цял мач, който сърбина изигра в тазгодишното издание на Уимбълдън, след като съперникът му в първи кръг – Мартин Клижан, се отказа след сет и малко.

„Като за първи мач на Корт №1 се чувствах малко по-различно (в сравнение с централния корт). Не беше толкова лесно, колкото изглежда от резултата. Доволен съм, защото от първата точка успях да намеря ритъма си и да наложа моята игра.

През годините натрупах много опит и се възползвам от него. Знам как да използвам силните си страни”, коментира Джокович минути след двубоя.

В спор за място на осминафиналите Джокович, трикратен победител в турнира, ще се изправи срещу победителя от двубоя Хуан Мартин дел Потро – Ърнест Гулбис.

„Ще ми бъде трудно, без значение срещу кого играя. Дел Потро е много силен, двамата сме се изправяли достатъчно, познаваме се”, каза още Ноле.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини