Квитова с емоционално признание след битката на живота си



Квитова с емоционално признание след битката на живота си
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
07-07-2017 13:58 | Станко Димов

Петра Квитова си взе довиждане с Уимбълдън по емоционален начин. Чехкинята, която е двукратна шампионка в надпреварата, отпадна във втори кръг този сезон, след като допусна поражение от Мадисън Бренгъл. Във „Фейсбук” Квитова сподели любопитно мнение:

„Прибрах се у дома по-рано от желаното, но знаете ли какво? Аз постигнах целта си да играя тенис отново, да играя тенис на Уимбълдън и да се конкурирам в спорта, който обичам. Последните 6 месеца бяха много трудни, но сега мога да дам рестарт. Това е само началото от новото ми пътуване и ще се върна по-силна. Ще се видим следващата година, мой любим Уимбълдън”.

Припомняме, че през декември миналата година Петра Квитова беше нападната и атакувана с нож в дома ѝ в Чехия. Тенисистката претърпя няколкочасова операция и започна възстановяване, което продължи близо половин година.

Квитова се завърна на корта за „Ролан Гарос”, след което спечели титлата на тревните кортове в Бирмингам. Уимбълдън беше едва третият турнир за чехкинята след подновяването на кариерата ѝ.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини