Шокираната Кърстя: Беше ужасно, чувствах се безполезна



07-07-2017 17:04 | Станко Димов

Сорана Кърстя изживя изключително емоционално историята с тежката контузия на Бетани Матек-Сандс.

Двете се срещнаха в двубой от втория кръг на Уимбълдън, като при едно падане на корта американката контузи коляното си и започна да вика от болка, хвърляйки всички в смут. Първа на помощ се отзова Кърстя, която разказа своята версия:

„Изобщо не е лесно, защото в края на деня не става въпрос за тенис. Ние сме като семейство, искаме всички да сме ОК. Няма значение дали ще загубиш или победиш, важното е всички да са здрави”, коментира Кърстя.

„Бетани беше в шок. Не спираше да казва: „Сорана, помогни ми. Сорана, помогни ми. Сорана, помогни ми”. Аз ѝ отговарях: „Тук съм. Тук съм. Тук съм...Тук съм, ти си силна, ще се справиш”. Опитвах се да направя нещо, но се чувствах безполезна. Иска ми се да можех да помогна повече”, сподели Кърстя.

В петък сутринта Матек-Сандс се е подложила да поредица тестове, за да се установи точно колко сериозно е положението с коляното ѝ. От пресслужбата на WTA информираха, че американката изказва благодарности за огромната вълна от подкрепя, която заля социалните мрежи през последните 24 часа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини