Вече е факт: Димитров срещу Федерер на Уимбълдън



08-07-2017 22:11 | Любомир Тодоров

Третият поставен Роджър Федерер ще бъде съперникът на Григор Димитров на осминафиналите на Уимбълдън.

Седемкратният шампион в турнира от Големия шлем в Лондон се наложи със 7:6(3), 6:4, 6:4 над №27 Миша Зверев от Германия.

Мачът започна под диктовката на швейцареца, който проби и после затвърди за 4:1. В този момент по-големият Зверев се окопити. Той намали грешките и върна брейка, за да изравни по-късно при 4:4. Стигна се до тайбрек, в който Федерер поведе с 6:3 точки и реализира първия сетбол.

И във втората част Федерер направи ранен пробив за 2:1. При 5:4 Маестрото сервираше за сета. Той направи първата си двойна грешка, но после стигна до точка за затваряне на частта и го направи с форхенд уинър.

Роджър спази традицията и проби пак за 2:1, след втората двойна грешка на Зверев в гейма. При 5:4 сервираше за мача и го затвори с гейм на нула.

"Григор е по-силен във всеки следващ мач, когато го срещам. Здрав е, във форма е, така че очаквам труден двубой", коментира Федерер предстоящата среща.

Маестрото води с 5-0 срещу Димитров в официалните двубои, но те никога не са се срещали на трева. За последно двамата играха през януари 2016-а на Откритото първенство на Австралия, когато Федерер се наложи с 6:4, 3:6, 6:1, 6:4.

Преди началото на Уимбълдън 35-годишният швейцарец посочи Гришо като един от фаворитите в турнира.

Доминик Тийм ще играе на осминафинал срещу Томаш Бердих. Австриецът победи Джаред Доналдсън от САЩ със 7:5, 6:4, 6:

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини