Ноле: Страстта ми към тениса се завърна



09-07-2017 08:25 | Николай Драганов

Трикратният шампион от Уимбълдън Новак Джокович набра скорост в тазгодишното издание на най-стария тенис турнир в света и вече се класира за четвърти кръг. Бившият №1 нямаше проблеми срещу Ърнест Гулбис и вече очаква следващия си съперник в лицето на Адриан Манарино, надвил в пета сета Гаел Монфис.


Именно на Уимбълдън преди 12 месеца започна спада в играта на сърбина, който не е същият играч след спечелването на миналогодишния "Ролан Гарос". Ноле отпадна в трети кръг от Сам Куери, а до края на годината загуби и първото си място в ранглистата. Представянето му е доста колебливо и от началото на сезон 2017, което му струваше смъкване до №4 в света.


Мнозина анализатори, както и самият Джокович признаха, че не става дума за технически или физически проблеми, а най-вече за психически. Именно поради тази причина сърбинът направи промени в щаба си, като се раздели с дългогодишния си треньор и назначи на негово място Андре Агаси. Основната цел пред двамата беше връщането на мотивацията, което според Ноле вече е факт.


В събота бившият му треньор Борис Бекер заяви, че е видял достатъчно, за да каже, че сърбинът е върнал своята любов към спорта. "Борис ме познава много добре. Така че той е прав, когато казва, че страстта ми към тениса отново е тук. Чувствам се по-добре на корта в последните няколко месеца. Но особено в сезона на трева, във всеки един мач, се чувствам много комфортно. Когато играеш добре, тогава се чувстваш добре. Това те прави още по-мотивиран и развълнуван да видиш колок далеч можеш да стигнеш", обясни Джокович.


Сърбинът стана поредният играч, който критикува условията за игра на Централния корт. По-рано това направи и Анди Мъри, който заяви, че условията този сезон са по-лоши от други години, а Кристина Младенович нарече корт №18 "опасен". 


"В първите два мача не видях някакви съществени разлика, но чувах доста коментари от играчите. Но днес видях разликата - в тревата и в самата почва. Беше някак по-мека, особено край основната линия. Честно казано, никога досега не съм подобно преживяване. Имам предвид, че кортовете винаги са били перфектни тук. Но вярвам, че организаторите ще направят всичко възможно, за да ги възстановят максимално през следващата седмица. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини