Приказката за Остапенко продължава (снимки)



10-07-2017 15:34 | Станко Димов

Приказката за Елена Остапенко продължава с пълна силна. Латвийката, която в началото на лятото спечели „Ролан Гарос”, си гарантира място на четвъртфиналите на Уимбълдън. Това стана факт, след като тя победи 4-ата поставена Елина Свитолина (Украйна), в отделните части 6:3, 7:6 (8).

Латвийката можеше да приключи срещата значително по-бързо, тъй като имаше преднина от 5:2 гейма във втория сет. Тя се нуждаеше от 7 мачбола, за да подпечата 11-ата си последователна победа в турнири от Големия шлем.

На четвъртфиналите Остапенко ще срещне победителката от двубоя Ана Конюх (Хърватия) – Винъс Уилямс (САЩ, №10).

Място сред най-добрите 8 в Лондон си гарантира и Светлана Кузнецова. Рускинята, поставена под №7 в схемата, се наложи с 6:2, 6:4 над Агниешка Радванска (Полша, №9). В следващия кръг Кузнецова очаква спечелилата двубоя Ангелик Кербер (Германия, №1) – Гарбине Мугуруса (Испания, №14).

Продължава отличното представяне в сезона на тревни кортове и за Магдалена Рибарикова. Тя също е сред четвъртфиналистките на „Ол Ингланд клъб”, след като успя да пречупи в 3 сета квалификантката Петра Мартич, в отделните части 6:4, 2:6, 6:3.

В спор за място на полуфиналите Рибарикова ще срещне Коко Вандевег (САЩ, №24) или Каролина Вожняцки (Дания, №5).

ГАЛЕРИЯ ОТ СЕДМИЯ ДЕН НА УИМБЪЛДЪН

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини