Нова водачка в ранглистата (снимки)



10-07-2017 16:25 | Любомир Тодоров

Следващият понеделник ще има нова водачка в световната ранглиста при тенисистките. Това стана факт, след като първата в класацията Ангелик Кербер отпадна на осминафиналите на Уимбълдън.

Финалистката от 2015 година в Лондон Гарбине Мугуруса от Испания победи германката след обрат с 4:6, 6:4, 6:4 след поведе от два часа игра.

За да остане на върха Кербер трябваше да стигне поне до финала, но напуска върха след общо 34 седмици на него. Така за първото място се борят Симона Халеп и Каролина Плишкова. Румънката ще стане №1, ако стигне поне полуфинал, в противен случай отпадналата чехкиня ще оглави ранглистата.

Мугуруса реши мача с пробиви в заключителните геймове на втория и третия сет. Общо родената в Каракас тенисистка постигна 7 брейка от 10 възможности, а допусна 4. Гарбине завърши с 55 печеливши удари (5 аса) при 50 непредизвикани грешки. Левичарката от Бремен записа 27 уинъра и 12 грешки.

Следващата съперничка на 14-ата в схемата испанка е №7 Светлана Кузнецова от Русия.

В друг двубой петкратната шампионка от Уимбълдън Винъс Уилямс спечелели сблъсъка на поколенията и е на четвъртфинал. Американката победи за час поставената под №27 Ана Конюх от Хърватия с 6:3, 6:2.

Любопитен е детайлът, че Винъс е дебютирала в турнирите от Големия шлем на "Ролан Гарос" през май 1997 година, а Конюх е родена на 27 декември същата година.

Десетата в схемата Уилямс излиза в следващия си мач срещу Йелена Остапенко от Латвия.

ГАЛЕРИЯ ОТ СЕДМИЯ ДЕН НА УИМБЪЛДЪН

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини