Бердих подчини Тийм в петсетова битка



10-07-2017 20:35 | Николай Драганов

Томаш Бердих се класира за четвъртфинал на Уимбълдън след победа в пет сета над световния №8 Доминик Тийм. Чехът се наложи с 6:3, 6:7(1), 6:3, 3:6, 6:3 в отделните части и записа втора победа от два мача срещу Тийм.


Бердих е бивш №4 в световната ранглиста, но в последно време търси своята най-добра форма и в момента е под №15 в света. Томаш е финалист на Уимбълдън от 2010 година, а в следващия кръг ще срещне победителя от мача между Новак Джокович и Адриан Манарино. 


Един пробив в шестия гейм в полза на Бердих се оказа достатъчен за спечелването на първия сет, в рамките на който Бердих не даде нито точка за пробив на съперника. Във втория сет двамата спасиха по два брейкбола съответно в деветия и десетия гейм, стигна се тайбрек, в който чехът успя да вземе само една точка резултатът в сетовете беше изравнен след 7:1 точки. 


Третата част започна с ранен пробив за Бердих, който набързо поведе с 3:0. При 5:2 Тийм трябваше да спася нови три точки за пробив с цената на сетбол, но макар да се справи, сервирайки за сета Бердих не трепна и спечели подаването си на 0. В четвъртия сет двамата печелеха категорично подаванията си до 4:3 в полза на Тийм, когато австриецът успя да стигне до 15:40 и още от първия шанс реализира. Сервирайки за 2:2 сета Тийм на свой ред изостана с 15:40, но успя да обърне и да затвори в своя полза.


Шансът за победа беше изпуснат от Доминик в началото на петия решителен сет. Още в първия гейм той пропусна точка за прбобив, а във втория на свой ред допусна такъв. До края на сета нямаше нови точки за пробив, като Бердих изгуби едва четири точки на свой сервис, което му донесе победата. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини