Димитров пак не успя да повали Федерер (снимки)



10-07-2017 20:37 | Любомир Тодоров

Първата ракета на България Григор Димитров отпадна на осминафиналите на Уимбълдън.

Поставеният под №13 отстъпи на седемкратния победител в турнира от Големия шлем Роджър Федерер след 4:6, 2:6, 4:6 на централния корт в "Ол Инглънд клъб" в Лондон и загуби и шестата среща между членовете на "момчешката банда"  за час и 37 минути игра.

Димитров отрази точка за пробив в първия гейм и след това откриващият сет вървеше равностойно. Гришо имаше проблеми с първия си сервис и Маестрото стигна до брейк за 5:4, когато реализира третата си възможност. След това третият поставен Федерер затвори частта с гейм на нула.

Във втората след 2:1 хасковлията загуби пет поредни гейма, а с това и сета.

СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ

Григор беше пробит от 40:15 за 2:3, след като направи няколко непредизвикани грешки. Той реагира и за първи път в мача стигна до дюс в сервис гейм на рекордьора по титли от Шлема, но Роджър измъкна подаването си. Димитров стигна до първите си точки за пробив в осмия гейм и направи рибрейк за 4:4. За съжаление веднага след това 35-годишният швейцарец проби отново след грешки на българина. След това сервираше за място на четвъртфиналите. Федерер поведе с 40:0 и приключи при втората възможност.

КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Димитров завърши с 29 печеливши удари (7 аса) и 25 непредизвикани грешки (7 двойни). Маестрото стигна до 15-ия си четвъртфинал в Лондон след 24 уинъра (8 аса) и 11 грешки. Григор вкара 63 процента първи сервис и спечели 65 процента от точките при неговото разиграване.

Той си тръгва със 180 точки за световната ранглиста, къдоте ще се върне почти сигурно в Топ 10 в понеделник, както и 147 000 британски лири от наградния фонд.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини