Надал: Играх с цялата си страст



11-07-2017 08:33 | Николай Драганов

Рафаел Надал допусна драматична загуба от Жил Мюлер в двубой, който ще се превърне в една от класиките на Уимбълдън. Рафа се върна от изоставане с 2:0 сета, но в петата част люксембургския тенисист успя да покаже по-здрави нерви и да спечели след 15:13 гейма. Това не позволи на Надал да се класира на своя първи четвъртфинал на Уимбълдън от 2011 година насам.


"Трудно е, когато играеш срещу играч като него, който не ти дава да навлезеш в ритъм. Имах своите шансове в началото, но когато играеш срещу подобен тип играчи, не можеш да грешиш. Аз направих това два пъти в първия и втория сет. Това ми костваше тези два сета. Трудно е да обърнеш, когато губиш с два сета срещу играч като него. Мисля, че аз се справих добре. Имах добър шанс в петия сет, но той имаше повече шансове. Така че той може би заслужава победата малко повече от мен", коментира след поражението си Рафа.


"Той игра добре. Мисля, че аз не показах най-доброто в първите два сета. Направих грешки, които после ме принудиха да преследвам резултата през цялото време, а това е трудно срещу играч като Жил. Така че - поздравления за него. Особено в петия сет, той играе страхотно. Аз бях там и се опитах, борих се до последната точка с пълна отдаденост. Може би не беше най-добрият ми мач, но в същото време играх срещу много некомфортен съперник", обясни Надал.

 

Макар да не скри разочарованието, испанецът отчете и голямото удоволствие, което е изпитал от участието в подобна класика. "Беше невероятно усещане. Прекрасна атмосфера. Дадох всичко от себе си на корта, играх с цялата си страст и мисля, че трибуните оцениха това. Благодаря им за подкрепата. Опитах се. Съжалявам за хората, които ме подкрепяха, но беше страхотно да усетя тяхната подкрепа", подчерта Матадора. 

 

Макар да успя да влезе във втората седмица на Уимбъдън за първи път от 2011, испанецът призна, че се е надявал на много повече. "Загубих в четвърти кръг. Това не е резултатът, който очаквах. Вярно е, че изиграх някои добри мачове, но в същото време не исках да губя този мач. В момента е трудно да го анализирам по позитивен начин. Спечелих мачове и играх по-добре от други години, но в същото време бях готов за по-големи неща, така че това е пропусната възможност", завърши Рафа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини