Мюлер: Най-голямата победа в кариерата ми



11-07-2017 09:00 | Николай Драганов

12 години след като победи на Уимбълдън 19-годишният тогава Рафаел Надал, Жил Мюлер успя да го стори отново. 16-тият поставен спечели титаничен мач срещу Рафа, приключил в полза на Мюлер при резултат 15:13 гейма в решителния пети сет. 


"Бих казал, че това определено е най-голямата победа в моята кариера. Имах много сериозна контузия на лакътя през 2013 година и дори не знаех дали ще имам възможност да се завърна. След това изиграх много големи мачове, но това определено е най-голямата победа след завръщането ми. Особено на тази фаза на турнир от Големия шлем, срещу един от най-доминиращите играчи отново през тази година", сподели щастливият Мюлер след успеха си.


Намиращият се под №26 в ранглистата получи предимство в схемата заради представянето си на трева. Той спечели титлата в Хертонгенбош и игра полуфинал в Куинс, а през януари успя да спечели първия си трофей в Сидни. 


"Мисля, че основната причина за успехите ми този сезон се корени във факта, че успявам да играя през целия сезон, за първи път от две или три години, което не можех да сторя преди заради многото контузии. Последната контузия, която имах, беше може би най-доброто нещо, което ми се е случвало. Заради проблемите с лакътя изобщо не можех да хвана ракета. Това ми даде шанс да поработя върху своята физика и да вляза в най-добрата форма, в която съм бил някога. След като се завърнах през 2014-та, съм способен да играя цял сезон без прекъсване и имам доста увереност в тялото си", обясни люксембурецът.


Мюлер спаси два мачбола в двубоя си от втори кръг срещу Лукаш Росол, печелейки с 9:7 в петия сет. Той е спечелил повече мачове на трева от всеки друг играч през сезона, като преди мача срещу Надал имаше десет победи. В статистиката срещу испанеца Мюлер вече има 2 загуби и 4 поражения, като три от мачовете им са на Уимбълдън. 


Следващият му съперник се казва Марин Чилич, който води с 2:0 в преките им двубои, включително успя да стигне до победата на полуфиналите в Куинс преди няколко седмици. "Очевидно той играе много добре. Имаше мачпойнт на финала в Куинс. Отново е на четвъртфинал на Уимбълдън и изглежда много уверен. Изглежда, че се чувства много добре, играе много добре, така че ще бъде много тежък мач", сподели очакванията си Мюлер.


"Вероятно няма да се чувствам много добре утре, но вярвам, че ще бъда готов до сряда. Имам почивен ден, със себе си имам физиотерапевт, така че това е голям плюс за мен. Ще имам време за процедури, ще дойда да поиграя малко, да се поизпотя и после отново ще се подложа на процедури. Мисля, че ще бъда добре в сряда", обеща героят на вчерашния ден.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини