Хюит: Мъри и Федерер са фаворити



12-07-2017 10:56 | Николай Драганов

Лейтън Хюит е последният тенисист извън "Голямата четворка" на Федерер, Надал, Джокович и Мъри, който е успявал да спечели Уимбълдън. Австралиецът стори това през 2002 година, преди да започне доминацията на Федерер. Швейцарецът има седем трофея, с три може да се похвали Джокович, а Надал и Мъри делят по две.


Според Хюит основни фаворити за трофея през този сезон за Федерер и Мъри, а изненада е възможна от Марин Чилич. "Мъри и Федерер са моите двама фаворити. Новак преминава през схемата спокойно и тихо, но Чилич също е невредим, а и схемата му е отворена след отпадането на Надал", коментира австралиецът.


"Федерер изглежда много добре. Не бих изключил Мъри. С удоволствие бих наблюдавал финал между тях двамата", добави той. Преди да се стигне до подобна развръзка, Федерер ще трябва да се справи с Милош Раонич, а след това евентуално с Джокович или Томаш Бердих. Мъри пък има мач със Сам Куери, а след това един измежду Чилич или Жил Мюлер.


Лейтън сподели, че е невероятно 35-годишният Федерер отново да е сред фаворитите на Уимбълдън и да играе по начина, по който го е правил тук през 2003 година. "Той не играе особено различно. Начинът, по който играеше в Австралия, беше невероятен - при това след шест месеца извън кортовете, сякаш беше включен отново като лампа с копче", коментира Хюит.


"Той се грижи отлично за тялото си. Роджър има невероятните способности да извлича най-доброто от себе си, когато се нуждае от това", добави австралиецът, според когото в същото време Мъри се е справил "невероятно" с проблемите преди турнира. 


"Ако погледнете към Анди, който се разхожда наоколо, той изглежда с доста болки. Но намира начин. Прави всичко правилно. Не е лесно да се справиш, когато си актуален шампион и имаш физически проблеми. Но той успя да влезе във форма. Куери е тежък съперник, но след това Надал го няма, а вместо са Чилич и Мюлер. Той е показал, че може да се справя добре на ретур с играчите с мощни сервиси", коментира Хюит.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини