Плишкова не може да повярва, че е №1 в света



12-07-2017 11:10 | Станко Димов

Каролина Плишкова ще оглави ранглистата на WTA при обновяването ѝ следващия понеделник. Чехкинята ще свали от върха Ангелик Кербер и ще стане 23-ата водачка в ранглистата.

Това стана факт, след като другата претендентка за върха – Симона Халеп, не успя да се класира за полуфиналите на Уимбълдън (загуби от Йохана Конта). Макар да отпадна рано в Лондон, „въртележката на ранглистата” изстреля Каролина Плишкова на върха.

„Определено ще си спомням днешния ден! Въпреки че в момента не празнувам победа на корта, аз станах №1 в света. И това наистина означава много за мен. Всъщност, дори не мога осъзная какво съм постигнала.

Работих много усилено, както всички хора около мен. Благодаря на всички, които вярваха в мен, както и на тези, които се съмняваха. Да бъдеш номер едно в света е и голяма отговорност за мен. Мога да обещая, че ще направя всичко възможно да не разочаровам в тази роля. Да се надяваме, че ще успея. Още веднъж бих искала да благодаря на моето семейство, моя екип, изобщо на най-близките хора около мен. Без вас нямаше да съм там, където съм”, написа Плишкова от плажа в Монте Карло.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини