Куери отново детронира шампиона на Уимбълдън



12-07-2017 17:55 | Любомир Тодоров

Сам Куери за първи път в кариерата си стигна до полуфинал в Големия шлем.

Поставеният под №24 американец детронира на Уимбълдън шампиона и световен №1 Анди Мъри след 3:6, 6:4, 6:7(4), 6:1, 6:1 на централния корт в Лондон за два часа и 41 минути игра. Миналата година Куери направи същото, като спря защитаващия титлата си тогавашен водач в ранглистата Новак Джокович.

Началото на двубоя не подсказваше през какви перипетии ще премине. Мъри проби за 2:0 и не позволи да бъде настигнат в първия сет. Двукратният олимпийски шампион поведе и във втората част с брейк за 4:3, но почти двуметровият Куери го върна тутакси и до края на сета не загуби повече гейм.

В третата част Анди поведе с брейк в самото начало, но когато сервираше за частта беше пробит. Все пак 30-годишният сър взе сета след тайбрек.

Тук някъде Мъри започна видимо да куца заради болките в бедрото. Американецът взе девет поредни гейма от 0:1 в четвъртия сет до 3:1 в петия. Той сервираше великолепно и владееше положението. Куери проби отново за 5:1 и след това сервираше за място на полуфиналите. 28-годишният калифорниец поведе с 40:15 и приключи с ас №27.

Куери стана първият американец, който стига до Топ 4 на Уимбълдън от 2009 година. Тогава Анди Родик стигна до финала в Лондон, където отстъпи на Роджър Федерер.

Загубата днес означава също, че Анди Мъри може да загуби първото място в ранглистата още в понеделник, но за да се случи това, шампион в Лондон трябва да стане Новак Джокович. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини