Чилич записа първи полуфинал на Уимбълдън



12-07-2017 18:42 | Любомир Тодоров

Седмият в схемата Марин Чилич стигна до първия си полуфинал на Уимбълдън.

Хърватинът надделя над спрелия Надал Жил Мюлер от Люксембург след 3:6, 7:6(6), 7:5, 5:7, 6:1 след три часа и половина игра на корт №1 в Лондон.Той излиза срещу Сам Куери в следващата си среща.

В първия сет левичарят направи два пробива, за да спечели последните 4 гейма в него. Поданикът на Великото херцогство можеше да удвои аванса си в следващата част. Той имаше три брейк пойнта за 5:3, но Чилич се измъкна, благодарение на отличния си сервис. Стигна се до тайбрек, в който бившият шампион от US Open спечели при втория си сетбол.

Развръзката в следващата част настъпи в 12-ия заключителен гейм. Тогава хърватинът поведе с 40:0 при сервис на съперника и затвори при третата си възможност, за да поведе с 2-1.

В четвъртия сет Чилич пропиля общо 4 точки за пробиви в 3 гейма. Мюлер удържаше устрема на своя съперник и на свой ред нанесе удар. Той проби за 6:5 и след това изравни сетовете.

28-годишният Марин се отърси от негативните емоции и отново намери играта си, а 6 години по-възрастният Жил се умори от втория си пореден петсетов мач. Той поведе набърза ръка с 5:0 и всичко беше ясно. Мюлер взе най-сетне подаването си, но след това Чилич сервираше за място на полуфиналите. Той отрази точка за връщане на единия брейк, после стигна до мачбол и незабавно го реализира след ретур в аут на съперника.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини