Федерер безупречен и срещу Раонич за рекорден полуфинал



12-07-2017 20:17 | Николай Драганов

Носителят на 18 титли от Големия шлем Роджър Федерер записа поредна трисетова победа в похода си към титла №8 от Уимбълдън. Швейцарецът остава единственият играч, който все още не е загубил сет, след като се наложи с 6:4, 6:2, 7:6(4) над Милош Раонич.

 

Благодарение на този пореден категоричен успех в Лондон през тази година, Маестрото стана играчът с най-много полуфинали в "Ол Инглънд Клъб" - 12 изпреварвайки Джими Конърс. Федерер гледа уверено към рекордна осма титла на Уимбълдън, след като остана играчът с най-висок ранкинг в надпреварата.

 

Роджър записа 10-та победа над Раонич в 14 мача помежду им, като взе реванш за загубата си през миналата година, когато бе спрян на полуфиналите. Негов съперник в петък в битка за финала ще бъде Томаш Бердих, който продължи напред след отказване на Новак Джокович в началото на втория сет.

 

Канадецът така и не успя да стигне до пробив в подаването на Федерер през целия мач, а единствено в третия сет успя да стигне до няколко точки за пробив, но швейцарецът се справи. Маестрото загуби 4 точки на свой сервис в първата част, а един пробив в петия сет се оказа достатъчен да поведе в резултата.


Още в първия гейм на втория сет Роджър проби, затвърди набързо, а в петия гейм записа и втори пробив за 4:1. За целия втори сет Маестрото загуби едва две точки при свой начален удар. 


Третият сет бе най-оспорван, а Раонич стигна до първата си точка за пробив във втория гейм, но Роджър се справи. Осмият гейм пък най-дългият в мача, като Федерер успя да отрази четири точки за пробив. Канадецът също сервираше добре, не даде шансове на съперника и сетът логично влезе в тайбрек. 

 

Той започне отлично за Раонич, който поведе с 3:0, но в този момент седемкратният шампион рязко вдигна нивото, спечели пет поредни точки с три минипробива, а минута по-късно от първия си мачбол бе точен за място на полуфинала. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини